Погребаха почетния папа Бенедикт XVI. Тленните му останки бяха положени в три

...
Погребаха почетния папа Бенедикт XVI. Тленните му останки бяха положени в три
Коментари Харесай

Погребаха папа Бенедикт XVI в три ковчега

Погребаха почетния папа Бенедикт XVI. Тленните му остатъци бяха положени в три ковчега. Първият е от кипарисово дърво, в който са поставени монети и метали, изсечени по време на неговото папство, неговият палиум (литургическа одежда), както и железен цилиндър с текст, описващ годините му отпред на Римокатолическата черква. Кипарисовият ковчег е подложен в по-голям цинков ковчег, който на собствен ред влиза в още по-голям дървен ковчег.
Прочетете още
Погребалната гала се организира на площад „ Свети Петър ”. За първи път папа отслужи заупокойната молитва и работа на различен папа. Предполага се, че това няма да е за последно, както подсказа и самият Франциск. Той пристигна на площада в инвалидна количка и най-важното - не закри купата „ почетен папа ”.

Много хора, в това число от родната Германия на папа Бенедикт XVI, се стекоха на площада, с цел да отдадат последна респект.

„ Той беше човек с огромна религия и аз желая да последвам образеца му в неговата добрина, въздържаност и огромна религия ”, сподели сестра Ида.

„ Много съм разчувствуван. Това е вторият ми път в Рим и за мен е доста значим миг ”, изясни Даниел Персано.

„ Много се веселя, че съм тук. Той беше популярен папа и остави на Църквата своето завещание да бъдем другари с Исус. Той умря, изричайки последните думи, че Исус ни обича. Учеше ни да срещнем Исус, другояче животът ни няма смисъл ”, добави сестра Тереза.

Ковчегът на папа Бенедикт XVI беше положен на мястото, където допреди да стане светец, почиваше папа Йоан Павел II. Знамената на публичните здания в Италия през днешния ден ще бъдат спуснати на половина. Близо 200 000 души отдадоха последна респект на починалия някогашен папа през трите дни на поклонение във Ватикана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР